advies

Persoonlijk advies:
Ik adviseer over persoonlijke omstandigheden. Dan begin ik met de beschrijving van zijn/haar geestelijk huis. Het geestelijk huis heeft niets te maken met hoe iemand woont. Het geestelijk huis hoeft zelfs geen huis te zijn. Het is een metafoor. Het is een beeld van de persoon zoals hij zichzelf ziet, maar tegelijkertijd ook hoe anderen hem zien.

Een voorbeeld:
 Het geestelijk huis van een vrouw was een enorme paddestoel. Als het regende vertelde ze de voorbijgangers dat ze bij haar wel even konden schuilen. Was het heet en zonnig, dan mochten mensen bij haar even in de schaduw staan. Dit was een heel lieve vrouw, begaan met het lot van anderen.

Zakelijk advies:
Als iemand een baan wil, maar niet weet welke het beste bij hem past, zet ik alle beroepen die hij in principe leuk vindt op een grafiek.

Bij voorbeeld:
1. onderwijs 2. zorg 3. horeca 4. bank 5. reiswereld 6. management

Dan kijk ik welk beroep de meeste kans van slagen biedt. Als er maar twee beroepen in aanmerking komen gebruik ik een 'etherische' weegschaal. Stel dat een baan in Utrecht op de linkerschaal staat en rechts een in Amsterdam. Als de weegschaal links omlaag gaat, heeft hij de meeste kans om bij de baan in Utrecht succesvol en gelukkig te worden.  Als de cliënt meerdere banen leuk vindt, zet ik ze op een rij op een grafiek en kijk ik welke er omhoog komt.  Komen er twee omhoog, dan gaan die weer op een weegschaal.

Ziekte:

Bij rugpijn verwijs ik ze naar een manuele arts.  Ik ken een heel bekwame in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.  Bij andere problemen geef ik ze adressen van alternatieve healers waarvan ik weet dat ze vaak succesvol zijn.