sprookjesboek

Mijn sprookjesboek over tuinkabouters is klaar. Het begon met een pakje dat mijn Amerikaanse vriendin Darlene mij gestuurd had. Er zat een ‘gnome’ in, een tuinkabouter. Ik houd eigenlijk niet zo van dit soort versiersels, maar het was met liefde gegeven en daarom heb ik hem in de tuin bij een blauwe den gezet. Zes achtereenvolgende nachten kwam er een sprookje bij mij door. Dus zat ik midden in de nacht achter de computer. Naderhand heb ik de sprookjes in het Nederlands vertaald en in een kleine oplaag laten drukken. De 17 full colour tekeningen zijn door Willy Caminada gemaakt. Het kost € 16,95. Als je belangstelling hebt en je woont in de buurt, dan kun je er een ophalen (even mailen wanneer je komt !) anders komt er nog porto bij.

Het is geschikt voor kinderen uit de onderbouw van het basisonderwijs.

‘Het slijm van de slak-slang is voor draken heel giftig. Dit dier lijkt op een slang maar gedraagt zich als een slak. Hij kruipt over zijn eigen slijm.’.

‘Woont de slak-slang in het ravijn waar heel veel slangen zijn?’

 

‘Juist. Maar er is nog een probleem,’ fluistert ze. ‘De andere slangen zullen jullie niet zomaar toelaten. Je moet een reden opgeven waarom je het slangendal in wil. Als ze je niet geloven zal niemand van jullie terugkeren. Geloven ze je wel, dan kun je naar beneden gaan. In het dal leeft de slak-slang.’

 

‘Is hij groot? Is hij gevaarlijk?’

 

‘Niemand weet het. De andere slangen blijven uit zijn buurt.’